Perhepartio on lapsen ja aikuisen kiva yhteinen harrastus

Perhepartio tarjoaa mukavan ja turvallisen aloituksen harrastusten pariin alle kouluikäisille lapsille, sillä toimintaan osallistutaan yhdessä oman vanhemman tai muun aikuisen kanssa. Hämeenlinnalainen partiolippukunta Wanajan Ilves on tarjonnut lapsiperheille perhepartiotoimintaa vuodesta 2020 lähtien.

Oravat-niminen perhepartioryhmä kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa, kerran arki-iltana ja kerran viikonloppuna. Ryhmää vetää pitkän linjan partiolainen, Wanajan Ilveksen lippukunnanjohtaja Mari Känkänen. Oravien toiminnassa on mukana myös hänen 5-vuotias tyttärensä.

– Oravat-ryhmässä olemme esimerkiksi tehneet ruokaa trangialla ja nuotiolla, hoitaneet lampaita, suunnistaneet ja tehneet vesitutkimuksia. Kesällä järjestetyllä leirillä pääsimme kokeilemaan myös melomista, hän kertoo.

– Jos partio- tai perhepartiotoimintaan mukaan tuleminen kiinnostaa, voi meihin lippukunnan johtajiin ottaa rohkeasti yhteyttä. Yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme, Känkänen rohkaisee.

Perhepartiotoimintaan osallistuakseen ei tarvitse partiotaustaa tai tavallista ulkoiluvaatetusta kummempia varusteita. Oman ryhmän tapaamisten lisäksi perhepartiolaiset voivat osallistua halutessaan myös muuhun lippukunnan toimintaan, kuten erilaisille retkille ja leireille.

Oravat-ryhmän toimintaan on osallistunut Kaisu Apelgren 7-vuotiaan tyttärensä kanssa. Heidät mukaan houkutteli naapuri. Sekä tytär että äiti ovat viihtyneet Oravissa erinomaisesti.

– Parasta perhepartiossa on mielestämme ollut yhdessä touhuaminen raikkaassa ulkoilmassa samalla opetellen uusia asioita luonnosta, pienet retket retkikeittimellä tai nuotiolla valmistettuine eväineen sekä viimeisenä huipentumana koko lippukunnan leiri. Tyttäreni onkin innolla syksyllä jatkamassa partiouraansa sudenpentuna ja minä päätin tehdä paluun aktiiviseen partiotoimintaan noin kolmen vuosikymmenen jälkeen ja aloitan uuden sudenpentulauman yhtenä aikuisena, Apelgren kertoo.

Kysy lisää: Mari ”Marsu” Känkänen, mari.kankanen (at) partio.fi